- 50 g vanilkového cukru
 - 250 g másla
 - 350 g hladké mouky
 - 4 žloutky
 - 120 g moučkového cukru
 - džem
 - čokoládová poleva
 

Suroviny:
Postup:
- Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Během šlehání postupně přidáváme kousky změklého másla. Nakonec zapracujeme mouku a rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
 - Druhý den těsto na linecké cukroví vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme různé tvary jako u klasického lineckého těsta.
 - Cukroví pečeme dorůžova na pečicím papíru při 150 °C. Vždy dva kousky cukroví slepujeme k sobě džemem nebo marmeládou. Můžeme posypat moučkovým cukrem, ale také máčet či pokapat čokoládou.
 
Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev

Všechny recepty je možné stáhnout jako PDF kuchařku.