Linecké koláčky

Linecké koláčky
Suroviny:
  • 50 g vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 350 g hladké mouky
  • 4 žloutky
  • 120 g moučkového cukru
  • džem
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Během šlehání postupně přidáváme kousky změklého másla. Nakonec zapracujeme mouku a rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
  2. Druhý den těsto na linecké cukroví vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme různé tvary jako u klasického lineckého těsta.
  3. Cukroví pečeme dorůžova na pečicím papíru při 150 °C. Vždy dva kousky cukroví slepujeme k sobě džemem nebo marmeládou. Můžeme posypat moučkovým cukrem, ale také máčet či pokapat čokoládou.

Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev

Ukázka kuchařky
Všechny recepty je možné stáhnout jako PDF kuchařku.